filiz Admin
Mesaj Sayısı : 201 Yaş : 53 Kayıt tarihi : 24/02/09
| Konu: İŞKEMBE ÇORBASI C.tesi Haz. 27, 2009 9:00 am | |
| MALZEMESİ: 1/2 kg koyun veya dana işkembesi. 2 kahve fincanı sirke 6 diş sarmısak 1 kaşık tereyağ 1 çay kaşığı kırmızı biber yeterince tuz. YAPILIŞI:Ciğerciden temizlenmiş işkembe satın alınız.Evde bir kere daha yıkayınız.Bir tencereye bolca su koyup,kaynatmaya başlatınız.1 tatlı kaşığı tuz ekleyiniz.Tencerenin kapağı açık bir süre kaynatınız.üzerindeki köpükleri alıp atınız.Köpüklenme kesilince,tencerenin kapağını kapatıp,işkembeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Bu süreyi kısaltmak istiyorsanız düdüklü tencere kullanınız.İşkembelerin yumuşadığını görünce,pişirmeye ara veriniz.işkembeyi tencereden çıkarıp,ufak ufak doğrayınız.işkembe parçalarını tekrar tencereye koyup bir iki taşım daha kaynatınız.Sarmısakları soyup,havanda tuzla dövünüz.dövülmüş sarmısağı sirkeyle karıştırınız.bu karışımı çorbaya döküp bir taşım kaynattıktan sonra ateşten indiriniz.Üzerine erimiş yağ ve kırmızı biber gezdirip ikram ediniz. NOT:isterseniz 3 yumurta sarısı bir adet limon suyuyla karıştırıp,yaptığınız bu terbiye ile ikram edebilirsiniz. ben terbiyeli yapıyorum bu çorbayı çok güzel oluyor.AFİYET OLSUN. | |
|