Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 un çorbası(ERZİNCAN)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin


Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 46
Kayıt tarihi : 24/02/09

MesajKonu: un çorbası(ERZİNCAN)   C.tesi Haz. 27, 2009 3:22 pm

MALZEME:
250 gr kıyma(köftelik)

1,5 su bardağı erişte

250 gr yoğurt(süzme)

1 baş kurusoğan (ince kıyılmış)

1 adet domates(kabuğu çıkarılıp küp doğranmış)

1/2 bağ maydonoz(ince kıyılmış)

2 diş sarmısak(ezilmiş)

1 çay kaşığı nane,4 su bardağı su,tuz,karabiber,1/2 marğarin yağı


YAPILIŞI:bir kabın içine kıyma,karabiber,tuz,maydonoz ilave ederek elle yoğurup fındık büyüklüğünde köfteleri yuvarlayıp.Bir tencere içine yağı koyup kızdırın.soğanı sarmısağı koyup bir iki karışımla yumuşatıp domatesleri ilave edin.1dk karıştırıp suyu koyup kaynamaya bırakın.Kaynayan suya köfteleri 5 dk sonra erişteyi ilave edin.Bir kab içinde yoğurdu karıştırın,içine çorbanın suyundan hafif hafif yedirip çorbaya ilave edin.Bir kaynatımla ateşten alıp tat ve tuzunu kontrol edin ve üzerine naneyi serpiştirin.

NOT:Çorbada yoğurdun kesilmemesi için bir kaşık un ilave edin.Yoğurtlu çorbalar fazla kaynarsa kesilir.AFİYET OLSUN
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
un çorbası(ERZİNCAN)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Yöresel Yemeklerimiz :: Yöresel Yemek Çeşitlerimiz-
Buraya geçin: