Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 BALIK ÇORBASI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin


Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 46
Kayıt tarihi : 24/02/09

MesajKonu: BALIK ÇORBASI   C.tesi Haz. 27, 2009 1:33 pm

MALZEME.

1kg beyaz etli büyük balık

1 baş soğan

3 adet havuç

1 çay fincanı pirinç

2 adet yumurta

2 adet limon suyu

12 bardak su

yeterince tuz,biber


YAPILIŞI.Balığı yıkayıp temizleyiniz.geniş bir tencereye ister bütün,ister parçalayarak koyunuz.Üzerine iri doğranmış soğanı,havucu,12 bardak suyu ekleiniz.1,5 limon suyunu içine sıkınız.Orta hararetli ateş üzerinde balık ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Pişince tencereyi ateşten alıp ,tenceredeki balıkları ayrı bir kaba çıkartınız.Tenceredeki sebzeleri tel süzgeçten ezerek suyunu süzünüz.Tencereyi tekrar ateşe koyup,ayıklanmış ve yıkanmış pirinci ilave edip,pirinçler uzayıncaya kadar pişiriniz.Bu arada su az gelirse biraz sıcak su ekleyiniz.öte yandan balıkların deri ve kılçıklarını ayıklayıp,etlerini küçük küçük ayırınız.Pirinçler pişince balık etlerini tencereye atınız.Bir iki taşım kaynatınız.İki yumurta sarısını limon suyuyla çırpıp çorbaya katınız.Bir taşım kaynatıp çorbayı ocaktan alınız.Üzerine kıyılmış maydonoz gezdirip sıcak sıcak ikram ediniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
BALIK ÇORBASI
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Türk Mutfağındaki yemekler :: Çorbalar-
Buraya geçin: