Malzeme:
1-Çay fincanı kırmızı mercimek
1 Baş soğan
2-Çorba kaşığı domates salçası
1-çay kaşığı acı biber veya biber salçası
6 su bardağı su
1 çay fincanı ince bulgur
1 çorba kaşığı bitkisel yağ
2 çay kaşığı nane yeterince tuz,biber,sumak
Yapılışı
Soğanı,yağda hafif pembeleşene kadar kavurunuz.iki çorba kaşığı domates salçasını sulandırdıktan sonra pembeleşen soğanlara katınız.Biber salçası veya acı kırmızı biberi katıp karıştırınız.Altı su bardagı içme suyunu döküp karışımı sulandırınız.Orta hararetli ateş üzerinde kaynatınız.Su iyice kaynayınca ,ayıklanmış bulguru suya atınız.Yıkayıp süzdügünüz ..mercimekleri bulgurla beraber suya atınız.Bulgur ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Çorba iyice bütünleşince ateşten alıp üzerine nane sumak serpip sıcak sıcak ikram ediniz.Afiyet olsun.
Not:Bu çorba kemik suyu veya et suyu ile yapılırsa daha lezzetli olur .