Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 İŞKEMBE ÇORBASI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin


Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 46
Kayıt tarihi : 24/02/09

MesajKonu: İŞKEMBE ÇORBASI   C.tesi Haz. 27, 2009 9:00 am

MALZEMESİ:
1/2 kg koyun veya dana işkembesi.

2 kahve fincanı sirke

6 diş sarmısak

1 kaşık tereyağ

1 çay kaşığı kırmızı biber

yeterince tuz.


YAPILIŞI:Ciğerciden temizlenmiş işkembe satın alınız.Evde bir kere daha yıkayınız.Bir tencereye bolca su koyup,kaynatmaya başlatınız.1 tatlı kaşığı tuz ekleyiniz.Tencerenin kapağı açık bir süre kaynatınız.üzerindeki köpükleri alıp atınız.Köpüklenme kesilince,tencerenin kapağını kapatıp,işkembeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Bu süreyi kısaltmak istiyorsanız düdüklü tencere kullanınız.İşkembelerin yumuşadığını görünce,pişirmeye ara veriniz.işkembeyi tencereden çıkarıp,ufak ufak doğrayınız.işkembe parçalarını tekrar tencereye koyup bir iki taşım daha kaynatınız.Sarmısakları soyup,havanda tuzla dövünüz.dövülmüş sarmısağı sirkeyle karıştırınız.bu karışımı çorbaya döküp bir taşım kaynattıktan sonra ateşten indiriniz.Üzerine erimiş yağ ve kırmızı biber gezdirip ikram ediniz.

NOT:isterseniz 3 yumurta sarısı bir adet limon suyuyla karıştırıp,yaptığınız bu terbiye ile ikram edebilirsiniz. ben terbiyeli yapıyorum bu çorbayı çok güzel oluyor.AFİYET OLSUN. Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
İŞKEMBE ÇORBASI
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Türk Mutfağındaki yemekler :: Çorbalar-
Buraya geçin: