Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Bulgur Çorbası (NEVŞEHİR)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin


Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 46
Kayıt tarihi : 24/02/09

MesajKonu: Bulgur Çorbası (NEVŞEHİR)   Cuma Tem. 03, 2009 12:39 pm

MALZEME:

1 su bardağı haşlanmış bulgur

6 su bardağı su veya ey suyu

1 su bardağı haşlanmış kırmızı mercimek

2 tane rendelenmiş domates

1 çay bardağı haşlanmış nohut

2 baş kuru soğan (ince doğranmış)

2 çay kaşığı nane,1 çay kaşığı kırmızı biber,1 çay kaşığı karabıber

tuz,1/2 yağ


YAPILIŞI:2 yemek kaşığı yağı eritip,soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Domatesleride ilave edip karıştırdıktan sonra haşlamış olduğunuz bulgur,mercimek ve nohutu katın.Nane kırmızıbiber,karabiber ve tuzu ekleyip,6 bardak su koyarak 15 20 dk kaynamaya bıraktıktan sonra çorbanız servise hazırdır.AFİYET OLSUN. Razz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
Bulgur Çorbası (NEVŞEHİR)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İyi bir çiğ köfte nasıl yapılır?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Yöresel Yemeklerimiz :: Yöresel Yemek Çeşitlerimiz-
Buraya geçin: