Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Nevşehir Mantısı (NEVŞEHİR)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin


Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 46
Kayıt tarihi : 24/02/09

MesajKonu: Nevşehir Mantısı (NEVŞEHİR)   Perş. Tem. 02, 2009 7:46 am

MALZEME:500 gr un.

250gr kıyma

5-6 baş soğan(ince kıyılmış)

1 kg yoğurt.

3 diş sarmısak (ezilmiş)

1 tatlı kaşığı karabibr

1 yemek kaşığı salça

50gr maya.

1 çay kaşığı kırmızı biber,tuz,1/2 yağ


YAPILIŞI:bir tencerede yağın hepsini eritip,soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı ekleyip kavururken salça ilave edin.Tuzuda konan harcınızı kıvamına gelene kadar kavurduktan sonra ocaktan alın.un,bir kibrit kutusu kadar maya tuzla kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup,1saat dinlendirerek hazırlamış olduğunuz hamurunuzu yuvarlak şekilde açın.içine hazırlanan harcı yayarak rulo halinde sarın ve ufak parçalar halinde kesip,yağlanmış tepsiye dizerek 15dk fırında pişirin..Bu arada mantınızın sosu için sarmısaklı yoğurt hazırlayın ve yağ ile kırmızıbiberi kızartın.Fırından çıkardığınız mantıları teker teker ayırarak derin bir kaba alın.Üzerine yoğurdu ve sosu dökerek servis yapın.AFİYET OLSUN. flower
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
Nevşehir Mantısı (NEVŞEHİR)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BURSA MUTFAĞININ ZENGİN LEZZETLERİ
» YAHUDİ GÖZÜYLE NECİP FAZIL
» sehir efsaneleri(istanbul)
» eskişehir 'in tarihcesi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Yöresel Yemeklerimiz :: Yöresel Yemek Çeşitlerimiz-
Buraya geçin: