Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Un Helvası (NEVŞEHİR)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin


Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 46
Kayıt tarihi : 24/02/09

MesajKonu: Un Helvası (NEVŞEHİR)   Cuma Tem. 03, 2009 12:45 pm

MALZEME:

3 su bardağı un.

1 su bardağı pekmez

2 su bardağı su

1 paket yağ


YAPILIŞI:Tencerenin içine yağı koyup kızdırın ve unu içine koyup ağır ateşte un renk lana kadar karıştırın.Sulandırılmış pekmezi una ağır ağır yedirerek kaynatın.Suyunu çekene kadar karıştırıp ateşten alın.İstenilen şekli vererek ılık olarak servis yapın.AFİYET OLSUN.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
Un Helvası (NEVŞEHİR)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BURSA MUTFAĞININ ZENGİN LEZZETLERİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Yöresel Yemeklerimiz :: Yöresel Yemek Çeşitlerimiz-
Buraya geçin: