MALZEME:
1 kg bulgur
750 gr yoğurt
250 gr kuşbaşı et
2 yemek kaşığı un
1 baş soğan (ince kıyılmış)
3 diş sarmısak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı salça
1 tutam reyhan
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
karabiber,tuz,1/2 paket yağ
YAPILIŞI:Önce bulguru sıcak suda 10 dk bekletip dinlendirin.Bu arada yapacagınız köfteleri haşlamak üzere bir tencerede su kaynatın.Islatılmış,bulgur,reyhan,soğan ve tuz katarak yoğurun.Kıvamına gelen bulgurdan kaöfteleri yaparak suya tuz atın ve 10 dakika haşlayın Köftelerin üzerine dökmek için sarımsaklı yoğurt ve sos hazırlayın.Sos için yarım paket Margarini eritinTuz,karabiber ve pulbiber kattığınız kuşbaşı eti bu yağda kavurun.Kavrulan eti dinlenmeye bırakın.Haşlanan köftelerin suyunu süzün ve üzerleri kapanacak şekilde sarmısaklı yoğurt dökün.Hazırlanan etli sosu da yoğurdun üzerinde gezdirin ve yoğurtlu köftenizi arzuya göre üzerine nane,pulbiber ve karabiber serperek servis yapın.