filiz Admin
Mesaj Sayısı : 201 Yaş : 53 Kayıt tarihi : 24/02/09
| Konu: Nohutlu Karnabahar Musakkası Cuma Haz. 26, 2009 2:14 pm | |
| . Malzeme: 1 Adet orta boy karnabahar 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı tereyağ veya marğarin yağı 1 adet orta boy soğan 250 gr yağsız kıyma 2 diş sarmısak 1 çorba kaşığı salça Tuz,karabiber 1/4 limon suyu 1 su bardağı haşlanmış nohut
Yapılışı.kARNABAHARI bütün olarak tencereye oturtalım. 1 su bardağı su ilavesi ile haşlayalım ve karnabahar yarı yarıya piştiğinde ateşten alalım.Küçük dallara ayırıp,yayvan bir tencerenın dıbıne dizelim.Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı tereyağı veya marğarini eritip,üzerine küçük doğranmış soğanı ve kıymayı ekleyelim.Kapalı olarak bir kaç dk kavuralım.Kıymanın bıraktığı su çekildiginde,Küçük doğranmış 2 diş sarmısağı,1 çorba kaşığı salçayı,tuzu ve karabiberi ekleyip,bir,iki dk daha kavuralım.Ardından üzerine limon suyunu ve karnabaharın haşlanma suyunu ilave edip bir taşım kaynatalım,ateşten alalım. hazırladığımız kıymalı malzemeyi,karnabaharları dizdiğimiz tencereye aktaralım. Ardından 1 su bardağı haşlanmış nohutu katalım.karnabaharlar yumuşayana dek,ağır ateşte pişirelim.Gerekirse üzerine azar azar sıcak su ilave edelim.Piştikten sonra ateşten alıp,sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun. | |
|