Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Nohutlu Karnabahar Musakkası

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin


Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 46
Kayıt tarihi : 24/02/09

MesajKonu: Nohutlu Karnabahar Musakkası   Cuma Haz. 26, 2009 2:14 pm

. Malzeme:
1 Adet orta boy karnabahar
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağ veya marğarin yağı
1 adet orta boy soğan
250 gr yağsız kıyma
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
Tuz,karabiber 1/4 limon suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut


Yapılışı.kARNABAHARI bütün olarak tencereye oturtalım. 1 su bardağı su ilavesi ile haşlayalım ve karnabahar yarı yarıya piştiğinde ateşten alalım.Küçük dallara ayırıp,yayvan bir tencerenın dıbıne dizelim.Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı tereyağı veya marğarini eritip,üzerine küçük doğranmış soğanı ve kıymayı ekleyelim.Kapalı olarak bir kaç dk kavuralım.Kıymanın bıraktığı su çekildiginde,Küçük doğranmış 2 diş sarmısağı,1 çorba kaşığı salçayı,tuzu ve karabiberi ekleyip,bir,iki dk daha kavuralım.Ardından üzerine limon suyunu ve karnabaharın haşlanma suyunu ilave edip bir taşım kaynatalım,ateşten alalım.
hazırladığımız kıymalı malzemeyi,karnabaharları dizdiğimiz tencereye aktaralım.
Ardından 1 su bardağı haşlanmış nohutu katalım.karnabaharlar yumuşayana dek,ağır ateşte pişirelim.Gerekirse üzerine azar azar sıcak su ilave edelim.Piştikten sonra ateşten alıp,sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun.



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
Nohutlu Karnabahar Musakkası
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Türk Mutfağındaki yemekler :: sebze Yemekleri-
Buraya geçin: