Filiz'le A'dan Z ye.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Nohutlu Karnabahar Musakkası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin



Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 53
Kayıt tarihi : 24/02/09

Nohutlu Karnabahar Musakkası Empty
MesajKonu: Nohutlu Karnabahar Musakkası   Nohutlu Karnabahar Musakkası Icon_minitimeCuma Haz. 26, 2009 2:14 pm

. Malzeme:
1 Adet orta boy karnabahar
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağ veya marğarin yağı
1 adet orta boy soğan
250 gr yağsız kıyma
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
Tuz,karabiber 1/4 limon suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut


Yapılışı.kARNABAHARI bütün olarak tencereye oturtalım. 1 su bardağı su ilavesi ile haşlayalım ve karnabahar yarı yarıya piştiğinde ateşten alalım.Küçük dallara ayırıp,yayvan bir tencerenın dıbıne dizelim.Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı tereyağı veya marğarini eritip,üzerine küçük doğranmış soğanı ve kıymayı ekleyelim.Kapalı olarak bir kaç dk kavuralım.Kıymanın bıraktığı su çekildiginde,Küçük doğranmış 2 diş sarmısağı,1 çorba kaşığı salçayı,tuzu ve karabiberi ekleyip,bir,iki dk daha kavuralım.Ardından üzerine limon suyunu ve karnabaharın haşlanma suyunu ilave edip bir taşım kaynatalım,ateşten alalım.
hazırladığımız kıymalı malzemeyi,karnabaharları dizdiğimiz tencereye aktaralım.
Ardından 1 su bardağı haşlanmış nohutu katalım.karnabaharlar yumuşayana dek,ağır ateşte pişirelim.Gerekirse üzerine azar azar sıcak su ilave edelim.Piştikten sonra ateşten alıp,sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun.



Nohutlu Karnabahar Musakkası Dsc00112
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
Nohutlu Karnabahar Musakkası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Nohutlu Pilav
» Patetesli karnabahar oturtma

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Türk Mutfağındaki yemekler :: sebze Yemekleri-
Buraya geçin: