Malzemesi. 3 Adet orta boy patates 1 adet küçük karnabahar 1 çorba kaşığı tereyağı veya marğarin yağı 250gr yağsız kıyma 1 adet iri soğan 2 diş sarmısak 3 adet sivribiber yarım çorba kaşığı acıbiber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası
Yapılışı. PATATESLERİN kabuklarını soyup elma dilimleri şeklinde keselim.karnabaharları küçük dallara ayıralım.Tencereye yağı aktarıp eritelim.üzerine kıymayı,küçük doğranmış soğanı ve doğranmış sarmısakları ekleyelim,kıymanın rengi degişene dek kavuralım.ardından üzerine doğranmış sivri biberi,acı biberi ve domates salçalarını ekleyelim. Kıymalı salça sosu 2-3 dk daha kavuralım.Tuzunu ayarlayıp ateşten alalım.Patates dilimlerini yayvan bir tencereye yerleştirelim. Üzerine kıymalı salçalı sosun yarısını gezdirelim.Karnabahar dallarını patateslerin üzerine yerleştirelim.Kalan kıymalı salçalı sosu üzerine gezdirelim.Sebzelerin üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ilave edelim.tekrar tuzunu ayarlayalım.Ağır ateşte,Yemeğimizi hiç karıştırmadan pişirelim.Ateşten alıp ılıtalım.arzuya göre üzerine kırmızı biber veya dereotu serperek ılık servis yapalım. Afiyet olsun.
En son filiz tarafından C.tesi Tem. 04, 2009 12:50 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Ulusoydantel
Mesaj Sayısı : 4 Yaş : 47 Nerden : sakarya Kayıt tarihi : 27/06/09