filiz Admin
Mesaj Sayısı : 201 Yaş : 53 Kayıt tarihi : 24/02/09
| Konu: Nohutlu Pilav Çarş. Tem. 01, 2009 2:40 pm | |
| MALZEME: 2 su bardağı pirinç 1 su bardağı nohut 6 çorba kaşığı katı yağ veya tereyağı 3 su bardağı su veya et suyu 1 tatlı kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber YAPILIŞI:Pirinçleri ayıklayıp,ılık tuzlu suda bır sure ıslatınız.Nohutları bir gün önceden tuzlu suda bekletip,şişiriniz.beklettiginiz nohutları bir tencerede haşlayıp,yumuşatınız.Nohutların ayrılan kabuklarını çıkarıp atınız.Öte yandan bir tencereye yağ koyuperitiniz.İçine pirinçleri atıp şefaflaşıncaya kadar kavurunuz.Kavrulan pirinçlerin içine nohutları atın.Tuzunu ekip sıcak suyunu koyunuz.Önce orta sonra ağır ateşte tencerenin ağzı kapalı olarak pişirmeye bırakınız.Pilav suyunu iyice çekince ateşten alıp üstüne kalın bir havlu örtüp 20 dk kadar demlendiriniz.Sofraya alırken karıştırıp,üstüne karabiber ekip sıcak ikram ediniz.Bu pilav et suyuyla pişirilip içine 2-3 diş karanfil bir düğün yemegi olur.Tereyağ pilavda daha güzel bir lezzet ve koku verir.AFİYET OLSUN. | |
|