Filiz'le A'dan Z ye.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Hoşmelim Fırın Helvası(ÇANAKKALE)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin



Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 53
Kayıt tarihi : 24/02/09

Hoşmelim Fırın Helvası(ÇANAKKALE) Empty
MesajKonu: Hoşmelim Fırın Helvası(ÇANAKKALE)   Hoşmelim Fırın Helvası(ÇANAKKALE) Icon_minitimeÇarş. Tem. 01, 2009 2:02 pm

MALZEME:

yarım kilo tuzsuz peynir

750gr toz şeker,1çay bardağı irmik

2 su bardağı su,1 paket yağ


YAPILIŞI:yağ ve peyniri bir tavada yağa dönüşene kadar karıştırın.İrmik ilave ederek devamlı karıştırın.Ununuda ağır ağır yedirerek devamlı karıştırın.Şekeride ilave ederek devamlı karıştırın.Şeker eridikten sonra dibi yağlanmış fırın tepsisine boşaltın.Önceden kızdırılmış 180 derece fırında 15 dk pişirip fırında çıkarın.biraz soğuduktan sonra baklva biçiminde kesip servis yapın.AFİYET OLSUN. flower
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
Hoşmelim Fırın Helvası(ÇANAKKALE)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Un Helvası (NEVŞEHİR)
» Patlıcan Kaplumbağa (ÇANAKKALE)
» Ciğer Sarma(ÇANAKKALE)
» 18 mart canakkale sehitlerini anma gunu

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Yöresel Yemeklerimiz :: Yöresel Yemek Çeşitlerimiz-
Buraya geçin: