Filiz'le A'dan Z ye.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Madımak Mıhlaması(SİVAS)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin



Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 53
Kayıt tarihi : 24/02/09

Madımak Mıhlaması(SİVAS) Empty
MesajKonu: Madımak Mıhlaması(SİVAS)   Madımak Mıhlaması(SİVAS) Icon_minitimeSalı Haz. 30, 2009 10:05 am

MALZEME:

1 kg madımak (ayıklanmış)

250 gr kıyma

2 baş kuru soğan(ince kıyılmış)

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı salça

6 yumurta

1 çay kaşığı krabiber

1 çay kaşığı kırmızı biber

tuz,1/2 marğarin yağı



YAPILIŞI:önce yağ ile soğanları kavurun kıymada ilave ederek suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin.Salça ekleyip karıştırdıktan sonra karabiber,kırmızı biber ve ayıklanıp ince kıyılmış madımağı ekleyin.son olarakda tuz ve su ilave ettiginiz yemeginizi karıştırarak 20-30 dk pişirin pişen yemeginizi ayrı bir tavaya alın ve üzerine 4 yumurta kırıp tencerenin kapagını kapatarak 2-3 dk kadar yumurtaların pişmesini bekleyin.Yumurtaları pişen madımak mıhlaması servise hazırdır.AFİYET OLSUN Razz

NOT:taze domates konulursa daha lezzetli olur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
Madımak Mıhlaması(SİVAS)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sarığı Burma(SİVAS)
» Yoğurtlu Bulgur köftesi(SİVAS)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Yöresel Yemeklerimiz :: Yöresel Yemek Çeşitlerimiz-
Buraya geçin: