. 500gr.unu hamur tahtasına eleyiniz.unun ortasını açınız 20gr bira mayasını ılık sütle ezerek ortasını açtığınız una dökünüz.üstünü unla örterek bekletiniz.unun üzeri çatlayınca,50gr.sıvı yağı (1 kahve fincanı) 1 adet yumurtayı,tuzu ve bir fiske şekeri koyup,kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapınız.ılık bir yerde 20-25 dakika mayalandırınız.mayalandıktan sonra elma büyüklüğünde ''Pazı''lara ayırıp bir süre böyle bekletiniz her parçayı oklava ile 15-20 cm çapında yarım santimetre kalınlınlığında daıre biçiminde açınız.üzerine bolca yağ sürüp bekleyerek mayalandırınız,kabarınca fırına sürüp azıcık pişiriniz.pizza hamurunuz,üstüne eskilerin deyimi ile ''Masraf''ını yani üstünü koymak için artık hazırdır.