Filiz'le A'dan Z ye.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 malatya kömbesi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin



Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 53
Kayıt tarihi : 24/02/09

malatya kömbesi Empty
MesajKonu: malatya kömbesi   malatya kömbesi Icon_minitimeC.tesi Kas. 07, 2009 2:14 pm

Malatya Kömbesi İçin Malzemeler
4 su bardağı un

1 su bardağı sıvıyağ

1 çorba kaşığı tozşeker

Yarım paket yaşmaya

Tuz
Su
İç harcı için:

200 gram kıyma

1 çorba kaşığı biber salçası

1 adet soğan

2 çorba kaşığı ince bulgur

1 çay bardağı ceviz

Sıvıyağ

Tuz
Karabiber
Üzeri için:

2 çorba kaşığı yoğurt

Sıvıyağ

1 adet yumurta sarısı
Malatya Kömbesi Tarifi
Önce karıştırma kabına unu alın. İçine tozşekeri, tuzu ekleyin ve karıştırın. Ortasını açın. Sıvıyağı ve mayayı alın. Mayayı eritin. Daha sonra unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın.

Hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan ve kıymayı kavurun. İçine bulguru, cevizi, tuz ve karabiberi ekleyin. Hamuru ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın. Tepsiye birinci hamuru yerleştirin. Kıymalı harcı içine dökün.

Diğer hamuru üzerine kapatın. Yoğurt, yumurta ve sıvıyağ karışımını üzerine sürün. 180 derecede alt üst pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
malatya kömbesi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Yöresel Yemeklerimiz :: Yöresel Yemek Çeşitlerimiz-
Buraya geçin: