Malatya Kömbesi İçin Malzemeler
4 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tozşeker
Yarım paket yaşmaya
Tuz
Su
İç harcı için:
200 gram kıyma
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet soğan
2 çorba kaşığı ince bulgur
1 çay bardağı ceviz
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı yoğurt
Sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı
Malatya Kömbesi Tarifi
Önce karıştırma kabına unu alın. İçine tozşekeri, tuzu ekleyin ve karıştırın. Ortasını açın. Sıvıyağı ve mayayı alın. Mayayı eritin. Daha sonra unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan ve kıymayı kavurun. İçine bulguru, cevizi, tuz ve karabiberi ekleyin. Hamuru ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın. Tepsiye birinci hamuru yerleştirin. Kıymalı harcı içine dökün.
Diğer hamuru üzerine kapatın. Yoğurt, yumurta ve sıvıyağ karışımını üzerine sürün. 180 derecede alt üst pişirin.