filiz Admin
Mesaj Sayısı : 201 Yaş : 53 Kayıt tarihi : 24/02/09
| Konu: Nevşehir Mantısı (NEVŞEHİR) Perş. Tem. 02, 2009 7:46 am | |
| MALZEME:500 gr un. 250gr kıyma 5-6 baş soğan(ince kıyılmış) 1 kg yoğurt. 3 diş sarmısak (ezilmiş) 1 tatlı kaşığı karabibr 1 yemek kaşığı salça 50gr maya. 1 çay kaşığı kırmızı biber,tuz,1/2 yağ YAPILIŞI:bir tencerede yağın hepsini eritip,soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı ekleyip kavururken salça ilave edin.Tuzuda konan harcınızı kıvamına gelene kadar kavurduktan sonra ocaktan alın.un,bir kibrit kutusu kadar maya tuzla kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup,1saat dinlendirerek hazırlamış olduğunuz hamurunuzu yuvarlak şekilde açın.içine hazırlanan harcı yayarak rulo halinde sarın ve ufak parçalar halinde kesip,yağlanmış tepsiye dizerek 15dk fırında pişirin..Bu arada mantınızın sosu için sarmısaklı yoğurt hazırlayın ve yağ ile kırmızıbiberi kızartın.Fırından çıkardığınız mantıları teker teker ayırarak derin bir kaba alın.Üzerine yoğurdu ve sosu dökerek servis yapın.AFİYET OLSUN. | |
|