Malzemesi.1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 orta boy kuru soğan
4,5 yemek kaşığı sıvı yağ
125gr marğarin yağı
4 su bardağı un
3 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber,2 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı su
Yapılışı.Rendelenmiş soğan yağda pembeleştirilir,karabiber,tuz ve haşlanmış mercimek eklenerek 10-15 dakika pişirilir,sonra hamuru hazırlanır.Bunun için 4 su bardağı un,1 yemek kaşığı tuz ve 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ konarak karıştırılır.Limon suyu ve 1 bardak su ilavesiyle yoğurulur.5 dakika dinlendirilir.Sonra 5 parçaya bölünür.her parça 1,5mm kalınlığında açılır,iyice yağlanır,karşılıklı iki kenarı katlanır ve yağlanır.Diğer iki kenarıda katlanır,bohça yapılır,tekrar yağlanır.Bu şekilde beş parçada tek tek hazırlanır ve hamurlar üstüste konur.7-8 dakika bekletilir.Bu bohçalar enine ve boyuna 4 er şerit halinde kesilip 16 parçaya ayrılır.her kare fazla bastırılmadan yarım santim kalınlığında açılır.Ortasına hazırlanan iç konur.karşılıklı iki kenarı birbiri üstüne katlanır ve yağlanmış tepsiye konur.üzerlerine yumurta sarısı sürülerek sıcak fırında 30 dk kadar pişirilir.
Not:yanında ayran veya çayla çok nefis bir börek ben beğendim dilerim sizde begenirsiniz.Afiyet olsun