Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Değişik Hamsili Pilav

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin


Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 47
Kayıt tarihi : 24/02/09

MesajKonu: Değişik Hamsili Pilav   Ptsi Mayıs 04, 2009 1:50 pm

Malzemeler
½ kilo kilcigi ayiklanmis hamsi
2 bas sogan
1 paket margarin
4,5 su bardagi pirinc
3 yemek kasigi
4 dolma fistigi
2 yemek kasigi kus uzumu
4 su bardagi su
Tuz


Yapılışı
1) Dolma fistigini yagda kavurun. Kus uzumu ilave edin. Soganlari ince ince dogradiktan sonra yagda kavurun. 4 bardak suyu ilave edin.
2) Su kaynadiktan sonra pirinci ilave edin. Pirinc pistikten sonra bir tepsiye bir kat hamsi dizin. Tepsiye dizdiginiz hamsilerin uzerine pisirdiginiz pilavi yayin.
3) Pilavin uzerine bir kat daha hamsi dizdikten sonra firinda pisirin. Hamsiler kizardiktan sonra firindan alin. Servis yapin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
Değişik Hamsili Pilav
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Trabzon Yemekleri :: Annemin Memleketi Trabzon (maçka)Diyarından Yemek Tarifleri.-
Buraya geçin: