Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 hamsili Pilav

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin


Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 47
Kayıt tarihi : 24/02/09

MesajKonu: hamsili Pilav   Ptsi Mayıs 04, 2009 1:25 pm

İçindekiler:

-1.2 kg. Hamsi
-3 büyük/300gr soğan
-1 büyük/100gr limon
-3 orta boy/400gr. domates
-3-4 defne yaprağı
-yarım demet/30gr. maydanoz
-3 yemek kaşığı/30gr. zeytinyağı
-1 bardak /200gr su

Hazırlanışı:
Balığın kılçıklarını temizleyip, yıkayın ve tuzlayın. Balıkları tepsiye muntazam bir şekilde sıralayarak yerleştirin ve yuvarlak yuvarlak kesilmiş limon ve soğanları balığın üzerine yerleştirin. Doğranmış domatesleri ve defne yapraklarını da ekleyip, tümünün üzerine zeytinyağı ve suyu ekleyin. Tepsinin üzerini yağlı kağıtla kaplayın ve düşük ısıda aşağı yukarı 20 dk. pişirin.

Not: Yukarıda anlattıklarımın aynısını domates, zeytinyağı ve su hariç uygulayıp, balığın üzerine yağlı kağıt kaplamadan orta ısıda fırına sürerseniz ,Hamsi Çıtlama denilen hamsi yemeğini elde edersiniz. Niye Hamsi Çıtlama çünkü pişerken çıt, çıt diye ses çıkarır da ondan.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
hamsili Pilav
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Trabzon Yemekleri :: Annemin Memleketi Trabzon (maçka)Diyarından Yemek Tarifleri.-
Buraya geçin: