Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Boşnak tatlısı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin


Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 46
Kayıt tarihi : 24/02/09

MesajKonu: Boşnak tatlısı   Çarş. Mart 04, 2009 5:42 pm

Malzeme:3 adet yumurtanın sarısı Üzerine:1 adet yumurtanın sarısı

1 paket marğarin,1 tutam tuz hindistan cevizi,antep pıstığı.
1 paket kabartmatozu alabildigince un.

Şerbeti:3 su bardağı şeker
İçine:1 adet yumurtanın sarısı 2,5 su bardağı su,çeyrek limon suyu.
1 tatlı kaşıgı tarçın
1 tatlı kaşıgı hindistan cevizi


Yapılışı:Yumurta sarılarını ve eriterek soğuttuğumuz marğarini bir kaba alalım 1 tutam tuz ilave edlim.Elenmiş unu ve 1 paket kabartma tozunu azar azar ilave edip karıştıralım kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparalım.Avuç içinde yuvarlıyarak şekil verelim hamuru çok hafif yassılatalım ceviz,tarçın ve hindistancevizi karışımından bir miktar koyalım kenararını büzerek kapatalım.Ters çevirerek çok az yağ sürülmüş tepsiye dizelim.üzerlerine yumurta sarısı sürelim.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altları ve üstleri pembeşelene kadar pişirelim.Bu arada şerbeti için suyu ve şekeri kaynatalım.ateşten almadan 1dk önce limon suyunu ilave edlim........şerbetin ılınmasını saglayalım.fırından aldığımız tatlıları ılıtalım ılık şerbeti üzerine dökelim.Tatlıları servis tabağına alalım.Hindistan cevizi ve antepfıstığı serperek servis yapalım.Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
Boşnak tatlısı
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yemek tariflerinden tatlılar : pratik çikoltalı top kek
» Gaziosmanpaşa'daki korkunç cinayet aydınlandı !!!

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Tatlılar :: Tatlı Çeşitleri-
Buraya geçin: