Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Sütlü telkadayıf (VAN)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin


Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 46
Kayıt tarihi : 24/02/09

MesajKonu: Sütlü telkadayıf (VAN)   Salı Tem. 07, 2009 8:46 am

MALZEME:

500 gr telkadayıf

100 gr ceviz içi (kıyılmış)


250 gr yağ

ŞERBETİ İÇİN:2 Su bardağı süt,4 su bardağı şeker.


YAPILIŞI:büyük bir tepsi içine kadayıfı koyunyağı eritip kadayıfın üzerine dökün.Karıştırarak tel tel olacak şekilde didikleyin.Bir komposto kasesi alın,Yarısına kadayıf,Ortasına ceviz içi ilave edin.tekrar kadayıfla kaseyi doldurun,bastırıp yağlanmış fırın tepsisine alt üst ederek çevirin.Önceden kızdırılmış fırında pişirin.Şerbeti için şekeri sütü kaynatıp kadayıfın üzerine gezdirin ve yeşil fıstıkla süsleyerek servis yapın.AFİYET OLSUN. flower
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
Sütlü telkadayıf (VAN)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Yöresel Yemeklerimiz :: Yöresel Yemek Çeşitlerimiz-
Buraya geçin: