Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Ayran Aşı (VAN)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin


Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 46
Kayıt tarihi : 24/02/09

MesajKonu: Ayran Aşı (VAN)   Salı Tem. 07, 2009 8:38 am

MALZEME:

1/2 kg yoğurt

1-su bardağı haşlanmış dövme

1 bağ pazı(yanlız yaprak kısımları ince doğranmış)

1/2 bağ maydonoz (ince kıyılmış)

2 küçük kabak(kare doğranıp haşlanmış)

1 yemek kaşığı un,1yumurta,1 çay kaşığı nane,tuz

1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

6 su bardağı su veya et suyu

1/2 yağ


YAPILIŞI:yoğurdu bir tencerede çırpın ve içine 1 yumurta un katarak karıştırın.tuzunuda koyduğunuz yoğurdu iyice çırptıtan sonra ocağa alın ve kaynayıncaya kadar karıştırın.Kaynadıktan sonra dövme,kabak,pazı,maydonoz ve tuz ilave ettiğiniz çorbanızı karıştırarak 10 dk pişirin.Ocaktan aldığınız çorbanızın üzerine tava içinde kızdırdığınız yağ biber ve naneyi ilave edip bir karışımla çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.AFİYET OLSUN: Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
Ayran Aşı (VAN)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Yöresel Yemeklerimiz :: Yöresel Yemek Çeşitlerimiz-
Buraya geçin: