Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Yoğurtlu Köfte (VAN)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin


Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 46
Kayıt tarihi : 24/02/09

MesajKonu: Yoğurtlu Köfte (VAN)   Cuma Tem. 03, 2009 1:17 pm

MALZEME:

1 kg bulgur

750 gr yoğurt

250 gr kuşbaşı et

2 yemek kaşığı un

1 baş soğan (ince kıyılmış)

3 diş sarmısak (ezilmiş)

1 yemek kaşığı salça

1 tutam reyhan

2 çay kaşığı nane

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

karabiber,tuz,1/2 paket yağ


YAPILIŞI:Önce bulguru sıcak suda 10 dk bekletip dinlendirin.Bu arada yapacagınız köfteleri haşlamak üzere bir tencerede su kaynatın.Islatılmış,bulgur,reyhan,soğan ve tuz katarak yoğurun.Kıvamına gelen bulgurdan kaöfteleri yaparak suya tuz atın ve 10 dakika haşlayın Köftelerin üzerine dökmek için sarımsaklı yoğurt ve sos hazırlayın.Sos için yarım paket Margarini eritinTuz,karabiber ve pulbiber kattığınız kuşbaşı eti bu yağda kavurun.Kavrulan eti dinlenmeye bırakın.Haşlanan köftelerin suyunu süzün ve üzerleri kapanacak şekilde sarmısaklı yoğurt dökün.Hazırlanan etli sosu da yoğurdun üzerinde gezdirin ve yoğurtlu köftenizi arzuya göre üzerine nane,pulbiber ve karabiber serperek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
Yoğurtlu Köfte (VAN)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Yöresel Yemeklerimiz :: Yöresel Yemek Çeşitlerimiz-
Buraya geçin: