Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Bezelyeli Pilav

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin


Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 47
Kayıt tarihi : 24/02/09

MesajKonu: Bezelyeli Pilav   Çarş. Tem. 01, 2009 2:26 pm

MALZEMESİ:

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı et suyu

6 çorba kaşığı tereyağ

2 tatlı kaşığı tuz,1 çorba kaşığı ıslatmak için tuz.

1 su bardağı iç bezelye,1 adet havuç

1 demet dereotu


YAPILIŞI:Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra,sıcak tuzlu suda soğuyuncaya kadar ıslatınız.Kevgirle alıp süzünüz.Bir tencerede yağı kızdırıp süzdüğünüz pirinçleri bu yağ içinde kavurunuz.Kaynamış et suyu ve tuzu ilave edip kavurma yöntemi ile pilavınızı pişiriniz.Bezelyeler taze ise kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın.Konserve bezelye kullanıyorsanız suyunu süzüp hemen kaynar suya süzünüz.Üstünü kazıdığınız havucu küçük küçük tavla zarı şeklinde doğrayınız.Doğradıgınız havuçlarıda yumuşayana kadar haşlayın.Dereotunu yıkayıp ince ince kıyınız.Pişirdiğiniz pilavı haşladıgınız bezelye ve havuçla karıştırınız.Servis yaparken üzerine ince kıydıgınız dereotuyla süsleyiniz.AFİYET OLSUN Like a Star @ heaven

NOT:bezelyeleri haşladıktan sonra yağda az birşey kavurup(sote yapıp)pilava katarsanız,değişik bir lezzet elde edersiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
Bezelyeli Pilav
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Türk Mutfağındaki yemekler :: Pilavlar-
Buraya geçin: