MALZEMESİ:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
6 çorba kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı tuz,1 çorba kaşığı ıslatmak için tuz.
1 su bardağı iç bezelye,1 adet havuç
1 demet dereotu
YAPILIŞI:Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra,sıcak tuzlu suda soğuyuncaya kadar ıslatınız.Kevgirle alıp süzünüz.Bir tencerede yağı kızdırıp süzdüğünüz pirinçleri bu yağ içinde kavurunuz.Kaynamış et suyu ve tuzu ilave edip kavurma yöntemi ile pilavınızı pişiriniz.Bezelyeler taze ise kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın.Konserve bezelye kullanıyorsanız suyunu süzüp hemen kaynar suya süzünüz.Üstünü kazıdığınız havucu küçük küçük tavla zarı şeklinde doğrayınız.Doğradıgınız havuçlarıda yumuşayana kadar haşlayın.Dereotunu yıkayıp ince ince kıyınız.Pişirdiğiniz pilavı haşladıgınız bezelye ve havuçla karıştırınız.Servis yaparken üzerine ince kıydıgınız dereotuyla süsleyiniz.AFİYET OLSUN
NOT:bezelyeleri haşladıktan sonra yağda az birşey kavurup(sote yapıp)pilava katarsanız,değişik bir lezzet elde edersiniz.