MALZEME:
400 gr kuzu ciğeri(küçük kare doğranmış)
600 gr kuzunun iç gömlegi
1 tane domates(kabuğu çıkmış soyulmuş)
3 baş soğan(ince kıyılmış)
1/2 dereotu(kıyılmış)
1/2 maydonoz(kıyılmış)
4 su bardağı su,2 su bardağı pirinç
3 tatlı kaşığı dolmalık üzüm,3 tatlı kaşığı şamfıstığı
1 çay kaşığı tarçın,1 çay kaşığı dolma baharı
1 tatlı kaşığı şeker,1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı yoğurt
tuz,1/2 yağ
YAPILIŞI:önce kuzunun iç gömleklerinin yağını ılık suda yumuşamaya bırakın.bu arada ciğer sarmanızın içi için yarım paket yağ,soğan,fıstık ve tuzda ekleyerek kavurun.Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip karıştırırken pirinçle kavrulmak üzere üzüm,tarçın dolma baharı,ciğer karabiber ve şeker katın.Yeterince kavrulan bu harca domatesde ekleyıp karıştırdıktan sonra 2 bardak su dereotu ve maydonoz ilaveedip kapagını kapatarak suyunu çekene kadar 5 dk bekleyin.Bu arada yumuşayan gömlekleri parçalara bölüp bir kasenin üstünekaseyi kapatacak şekilde yerleştirin ve içine hazırladığınız harçtan koyun.
Gömleğin ağzını kapatıp kaseyi ters çevirerek yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.Üzerine salçayla karıştırdığınız yoğurdu sürün.ısıtılmış fırında 20 dk pişen yemeğiniz servise hazırdır.AFİYET OLSUN.