Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Patlıcan Kaplumbağa (ÇANAKKALE)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin


Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 46
Kayıt tarihi : 24/02/09

MesajKonu: Patlıcan Kaplumbağa (ÇANAKKALE)   Salı Haz. 30, 2009 10:15 am

MALZEME:

1 kg patlıcan (soyulmuş kare doğranmış)

2 su bardağı göce veya dövme

3 baş kuru soğan(kıyılmış)

1 tane domates (kare doğranmış)

1/4 maydonoz(ince doğranmış)

1/4 dereotu,1 su bardağı su

2 tane yumurta,karabiber

tuz,1 paket yağ


YAPILIŞI:tencerenin içine yağı koyup kızdırın ve soğanı ilave ederek yumuşatın.patlıcanları,domatesi,göceyi,karabiberi,maydonozu ve dereotunu ilaveederek 3 dk karıştırın.Suyu koyup üzerini kapatarak 10 dk pişirin.Fırın kabına koyup üzerini düzleyin.Yumurtayı çukur bir kab içinde iyice çırpıp malzemenın üzerine yayın.ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin servise yapın.AFİYET OLUN
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
Patlıcan Kaplumbağa (ÇANAKKALE)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KADIN KAHRAMANLAR
» Bayramiç köyü / Gelibolu / Çanakkale

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Yöresel Yemeklerimiz :: Yöresel Yemek Çeşitlerimiz-
Buraya geçin: