Filiz'le A'dan Z ye.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Sarığı Burma(SİVAS)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin



Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 53
Kayıt tarihi : 24/02/09

Sarığı Burma(SİVAS) Empty
MesajKonu: Sarığı Burma(SİVAS)   Sarığı Burma(SİVAS) Icon_minitimePtsi Haz. 29, 2009 7:16 pm

MALZEME:

500 gr un

2 adet yumurta

yarım çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 su bardağından az su

150 gr kıyılmış ceviz

250 gr buğday nşastası

500 gr yağ

ŞERBET İÇİN:3 su bardağı şeker,1,5 su bardağı su,1/4 limon.


YAPILIŞI:masanın üzerine unu eleyip,ortasını havuz gibi açıp içine yumurtayı,tuzu,yağı suyun yarısını koyup içten unu çekerek el ile yoğurun.Top haline getirip üzerini nemli bezle örtüp yarım saat beklemeye bırakın.Tekrar yoğurup on eşit parçaya ayırın ve nişastaya bulayıp,açmaya başlayın.önce merdane ile tabak büyüklüğünde açın.Sonra oklavaya sarıp istenildigi kadar inceltin.isterseniz hepsini tek tek açın.yapişmaması için nişasta serpiştirin.Açılan tek yufkaya ceviz içi serpiştirip yine oklavaya dolayın iki başında hamuru sıkıştırarak büzülmeyi sağlayıp oklavayı çekin ve fırın tepsisine yerleştirin.üzerine yağ gezdirin 80 derece kızdırılmış fırında pişirin.Şerbeti kepçeyle gezdirerek üzerine döküp 15 dk sonra servis yapın.AFİYET OLSUN.

ŞERBETİN YAPILIŞI:şekerli suya limon sıkıp,kabuğunuda içine koyup 5 dk kaynatıp ateşten alın. Shocked
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
Sarığı Burma(SİVAS)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Yöresel Yemeklerimiz :: Yöresel Yemek Çeşitlerimiz-
Buraya geçin: