Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Madımak Mıhlaması(SİVAS)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin


Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 46
Kayıt tarihi : 24/02/09

MesajKonu: Madımak Mıhlaması(SİVAS)   Salı Haz. 30, 2009 10:05 am

MALZEME:

1 kg madımak (ayıklanmış)

250 gr kıyma

2 baş kuru soğan(ince kıyılmış)

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı salça

6 yumurta

1 çay kaşığı krabiber

1 çay kaşığı kırmızı biber

tuz,1/2 marğarin yağı



YAPILIŞI:önce yağ ile soğanları kavurun kıymada ilave ederek suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin.Salça ekleyip karıştırdıktan sonra karabiber,kırmızı biber ve ayıklanıp ince kıyılmış madımağı ekleyin.son olarakda tuz ve su ilave ettiginiz yemeginizi karıştırarak 20-30 dk pişirin pişen yemeginizi ayrı bir tavaya alın ve üzerine 4 yumurta kırıp tencerenin kapagını kapatarak 2-3 dk kadar yumurtaların pişmesini bekleyin.Yumurtaları pişen madımak mıhlaması servise hazırdır.AFİYET OLSUN Razz

NOT:taze domates konulursa daha lezzetli olur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
Madımak Mıhlaması(SİVAS)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Yöresel Yemeklerimiz :: Yöresel Yemek Çeşitlerimiz-
Buraya geçin: