Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 kaburga dolması

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin


Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 46
Kayıt tarihi : 24/02/09

MesajKonu: kaburga dolması   Ptsi Haz. 29, 2009 2:41 pm

MALZEMELER:

2.5 Kg. kaburga (Koyun eti,sağ göğüs kısmı)
750 Gr. pirinç,300 Gr. kıyma,
1 baş soğan,
150 Gr.kabuğu soyulmuş badem içi,
250 Gr. tereyağı,
2 kaşık salça,
1 demet maydanoz,
Yeteri kadar tuz,
Kırmızı biber,karabiber.


HAZIRLANIŞI:

Kaburganın yağlı kısmından ağzı açılır. Tencerede kabukları soyulmuş badem ile kıyma yağda kavrulur.

Soğan ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Daha sonra pirinç, baharatlar ve tuz katılarak kavurma işlemi tamamlanır.

Pirinç miktarı kadar su ilave edilerek pirinç açılıncaya kadar düşük ateşte pişirilir,üzerine maydanoz ilave edilir.

Hazırlanan bu pilav açılan kaburgaya doldurulur ve etin ağzı dikilir.

Etin iki tarafına salça sürülerek yağda kızartılır.Daha sonra tencereye yarıdan fazla su konularak en az 3 saat pişirilir.

Afiyet Olsun

Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
kaburga dolması
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Gakkoşlar Diyarı (elazığ) Yemek Tarifleri :: Babamın Memleketi Gakkoşlar Diyarı Elazığdan Yemek Tarifleri.-
Buraya geçin: