filiz Admin
Mesaj Sayısı : 201 Yaş : 53 Kayıt tarihi : 24/02/09
| Konu: kaburga dolması Ptsi Haz. 29, 2009 2:41 pm | |
| MALZEMELER: 2.5 Kg. kaburga (Koyun eti,sağ göğüs kısmı) 750 Gr. pirinç,300 Gr. kıyma, 1 baş soğan, 150 Gr.kabuğu soyulmuş badem içi, 250 Gr. tereyağı, 2 kaşık salça, 1 demet maydanoz, Yeteri kadar tuz, Kırmızı biber,karabiber. HAZIRLANIŞI: Kaburganın yağlı kısmından ağzı açılır. Tencerede kabukları soyulmuş badem ile kıyma yağda kavrulur. Soğan ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Daha sonra pirinç, baharatlar ve tuz katılarak kavurma işlemi tamamlanır. Pirinç miktarı kadar su ilave edilerek pirinç açılıncaya kadar düşük ateşte pişirilir,üzerine maydanoz ilave edilir. Hazırlanan bu pilav açılan kaburgaya doldurulur ve etin ağzı dikilir. Etin iki tarafına salça sürülerek yağda kızartılır.Daha sonra tencereye yarıdan fazla su konularak en az 3 saat pişirilir. Afiyet Olsun | |
|