MALZEME:
250 gr kıyma(köftelik)
1,5 su bardağı erişte
250 gr yoğurt(süzme)
1 baş kurusoğan (ince kıyılmış)
1 adet domates(kabuğu çıkarılıp küp doğranmış)
1/2 bağ maydonoz(ince kıyılmış)
2 diş sarmısak(ezilmiş)
1 çay kaşığı nane,4 su bardağı su,tuz,karabiber,1/2 marğarin yağı
YAPILIŞI:bir kabın içine kıyma,karabiber,tuz,maydonoz ilave ederek elle yoğurup fındık büyüklüğünde köfteleri yuvarlayıp.Bir tencere içine yağı koyup kızdırın.soğanı sarmısağı koyup bir iki karışımla yumuşatıp domatesleri ilave edin.1dk karıştırıp suyu koyup kaynamaya bırakın.Kaynayan suya köfteleri 5 dk sonra erişteyi ilave edin.Bir kab içinde yoğurdu karıştırın,içine çorbanın suyundan hafif hafif yedirip çorbaya ilave edin.Bir kaynatımla ateşten alıp tat ve tuzunu kontrol edin ve üzerine naneyi serpiştirin.
NOT:Çorbada yoğurdun kesilmemesi için bir kaşık un ilave edin.Yoğurtlu çorbalar fazla kaynarsa kesilir.AFİYET OLSUN