Filiz'le A'dan Z ye.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 pişkilli pilav(ERZİNCAN)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin



Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 53
Kayıt tarihi : 24/02/09

pişkilli pilav(ERZİNCAN) Empty
MesajKonu: pişkilli pilav(ERZİNCAN)   pişkilli pilav(ERZİNCAN) Icon_minitimeC.tesi Haz. 27, 2009 2:49 pm

MALZEME:
3 su bardağı pilavlık bulgur

1/2 kılo taze fasulye(ayıklanıp haşlanmış)

2 baş soğan (ince kıyılmış)

3 tane domates(kabukları soyulmuş doğranmış)

350gr yağsız kavurma veya kıyma

4 diş sarmısak(ezilmiş)

karabiber,tuz,250gr marğarin yağı


YAPILIŞI:Tencerenin içine yaylayı koyup kızdırın.Soğanı,sarmısağı kıymayı ve karabiberi koyup karıştırın.Kıyma suyunu çekince domatesleri,tuzu suyu koyup kaynatın.kaynayan suya bulguru salın 5,dk kaynatıp,fasulyeyi koyup karıştırın.10 dk demlendirin. arzuya göre servis yapın.AFİYET OLSUN.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
pişkilli pilav(ERZİNCAN)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Yöresel Yemeklerimiz :: Yöresel Yemek Çeşitlerimiz-
Buraya geçin: