Filiz'le A'dan Z ye.


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 şıllıkı (ŞANLIURFA)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
filiz
Admin


Mesaj Sayısı : 201
Yaş : 46
Kayıt tarihi : 24/02/09

MesajKonu: şıllıkı (ŞANLIURFA)   C.tesi Haz. 27, 2009 2:09 pm

MALZEME.(krep için)

1 su bardağı un

2 su bardağı süt veya su

2 tane yumurta

200gr dövülmüş ceviz

ŞERBETİ İÇİN:2 Su bardağı şeker,1 su bardağı su,1/2 marğarin yağı


YAPILIŞI:Çukur bir kab içine unu suyu yumurtayı koyup çırpma telli ile iyice karıştırın ki pıtırı kalmasın.Teflon tavaya yağı koyup kızdırın.Tavadaki kaba boşaltın ve tavanın içine bir kepçe hamurdan koyup tavayı sağa sola eğerek karıştrın.Yayılmasını sağlayarak pişirin.Kreplerin arasına ceviz serpiştirerek üst üste,kenarlı bir tepside tamamlayın.pasta dilimleri gibi üçgen kesin.Şekeri,suyu yağı tencereye koyup kaynatın.ateşten alın.Biraz ılık hal alınca kreplerin üzerine gezdirerek boşaltın.Şerbetin çökmesinden sonra servis yapın.

NOT:istenildiğinde üzerine pudra şekeri serpilir.İstenildiğinde de üzerine meyve şerbeti dökülür.AFİYET OLSUN. Razz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com
 
şıllıkı (ŞANLIURFA)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Filiz'le A'dan Z ye. :: Yöresel Yemeklerimiz :: Yöresel Yemek Çeşitlerimiz-
Buraya geçin: